ΕΚΛΟΓΕΣ

«Στο εγχείρημα για μια άλλη Ήπειρο δηλώνουμε παρόντες»

Εικόνα του άρθρου «Στο εγχείρημα για μια άλλη Ήπειρο δηλώνουμε παρόντες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 17:24
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με επιστολή του στον «Τύπο Ιωαννίνων» ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σάββας Δημητριάδης, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο

«Στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα μας συνδέει όλο και περισσότερους η κοινή αγωνία να αλλάξει πορεία ο τόπος και η ανάγκη να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής μας.

Η Ήπειρος είναι μια από τις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα στη χώρα και ταυτόχρονα μια περιφέρεια που δεν κατάφερε να έχει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με δίκαιους και βιώσιμους όρους.

Απέναντι σε ένα μοντέλο, άναρχο και με αβέβαιη  προοπτική χρειάζεται να αντιπαραθέσουμε ένα διαφορετικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την τεχνολογία με αξιοποίηση σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών λύσεων.

Ένα σχέδιο που θα βασίζεται σε δύο πυλώνες την κοινωνική δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία.

Αυτό περιλαμβάνει στήριξη της αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των συνεργατικών και νέων εγχειρημάτων, στήριξη του πολιτισμού και του τουρισμού. Με ενίσχυση της προσβασιμότητας, της κοινωνικής προστασίας και τη δημιουργία νέων δημόσιων χώρων άθλησης. Αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων και άλλων έργων.

Και στον πυρήνα αυτού του σχεδίου βρίσκονται η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, η πραγματική στροφή προς την κυκλική οικονομία και η προώθηση μέσω των δημόσιων υποδομών ενός πλουραλισμού επιχειρηματικών μοντέλων προς όφελος των ίδιων των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτό το εγχείρημα δηλώνουμε παρόντες. Με αισιοδοξία και δύναμη προχωράμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back