ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο δρόμο προς τη ΔΕΘ

Εικόνα του άρθρου Στο δρόμο προς τη ΔΕΘ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2018, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η φετινή έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει και τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις από συνδικαλιστικές ενώσεις και πολιτικούς χώρους. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε αυτές, ναυλώνοντας και λεωφορεία με αναχώρηση το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 12.30 από την κεντρική πλατεία (δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2651032513). Κάτι ανάλογο έχει κάνει ήδη και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά είναι υποκριτικές: «Η κυβέρνηση συζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού με τον Νόμο Βρούτση, της ΝΔ που καθορίζεται με υπουργική απόφαση και στα όρια που δεν θίγεται η καπιταλιστική κερδοφορία» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει ότι «ο κατώτερος μισθός και οι κλαδικοί μισθοί θα καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάθε κλάδου ξεχωριστά. Περασμένα – ξεχασμένα ο σταθερός μισθός και η ωρίμανση για την οποία δεν μιλά καθόλου η κυβέρνηση».

Κατακρίνει επίσης τη θέση που έχουν στη φετινή ΔΕΘ οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «διαλέγει στρατόπεδο, κάνει τη χώρα μας στόχο».

Το Σωματείο Μετάλλου κάνει πιο συγκεκριμένο κάλεσμα, στη συγκέντρωση της Καμάρας. «Το σωματείο μας θεωρεί ότι το μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για το ξέσπασμα επιθετικών διεκδικήσεων για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για αξιοπρεπείς ΣΣΕ» τονίζει μεταξύ άλλων και ζητάει να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της Spider και να δοθεί το έκτακτο επίδομα τριών μισθών το οποίο υποσχέθηκε το Υπουργείο Εργασίας. Ακόμα, ζητάει να «επιστρέψει η Μεταλλουργική στην ΕΒΟ» και ότι σήμερα, μετά την ιδιωτικοποίησή της, απασχολεί «μόνο επτά εργαζόμενους».





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back