Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 23-10-2017, 13:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο ξεκίνησε και μαζί με αυτό και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Μία από αυτές ήταν τα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το Γραφείο στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου. Ο κ. Παπαδημητρίου έφτασε στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο και Μερόπη Τζούφη. Τον υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

«Δήμος και κυβέρνηση είναι δύο ανεξάρτητοι φορείς του κράτους οι οποίοι ειδικά αυτή την περίοδο όπου η αλληλεγγύη των φορέων είναι πιο αναγκαία από ποτέ, οφείλουν να συνεργάζονται. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι συζητούμε με την κυβέρνηση και βοηθάμε όπου μπορούμε.  Αυτό έγινε και στην περίπτωση του γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. Δε σταματάμε όμως εδώ, αφού ήδη, όπως ξέρετε, έχουμε προχωρήσει και στην παραχώρηση δημοτικών κτιρίων για τις ανάγκες στέγασης των Τοπικών Μονάδων Υγείας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την παραχώρηση του γραφείου, τόνισε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα νομοσχέδιο που θα δώσει «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.«Οι στατιστικές μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικές διότι 1.500 επιχειρήσεις μέχρι σήμερα έχουν μπει στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού και μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουμε πάνω από 120.000 επιχειρήσεις», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αναφερόμενος δε στο αναπτυξιακό συνέδριο σημείωσε ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να ακούσει και να μάθει από την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιοχής τα προβλήματα και τις προτάσεις  που έχουν για την ανάπτυξη της περιοχής. «Αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να μάθει το τι γίνεται σε κάθε περιφέρεια ώστε να διαμορφώσει μια αναπτυξιακή στρατηγική με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείψει τις ανισότητες που υπάρχουν σε διάφορες περιφέρειες, είτε αυτές αφορούν στο εισόδημα, την ανεργία ή τα δάνεια», ανέφερε ο υπουργός.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus