ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,3 δισ. ευρώ τα δάνεια σε ΜΜΕ

Εικόνα του άρθρου Στο 1,3 δισ. ευρώ τα δάνεια σε ΜΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016, 03:50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 432 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των δανείων που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» που δόθηκαν σε κόμματα και ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, από τα 432 εκατ. ευρώ των δανειοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 306 εκατ. ευρώ, ήτοι το 71%, και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για τα 194 εκατ. ευρώ, ενώ το 47% των δανείων, ήτοι 202 εκατ. ευρώ, έχουν καταγγελθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γ. Πουλόπουλος, ο «Antenna» πήρε 67 εκατ. ευρώ, το «Πρώτο Θέμα» 36 εκατ. ευρώ, ο «Πήγασος» 32 εκατ. ευρώ η «Νέα Τηλεόραση» 32 εκατ. ευρώ, το «Star» 28 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ, το «MAD» 15 εκατ. ευρώ και η «Real» 6,5 εκατ. ευρώ, και όπως είπε, όλα τα δάνεια αυτών των ομίλων είναι ενήμερα.

Επίσης ανέφερε ότι σε 12 μεγάλους ομίλους ΜΜΕ έχουν δοθεί συνολικά 232 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γ. Πουλόπουλος, ο «Antenna» πήρε 67 εκατ. ευρώ, το «Πρώτο Θέμα» 36 εκατ. ευρώ, ο «Πήγασος» 32 εκατ. ευρώ η «Νέα Τηλεόραση» 32 εκατ. ευρώ, το «Star» 28 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ, το «MAD» 15 εκατ. ευρώ και η «Real» 6,5 εκατ. ευρώ, και όπως είπε, όλα τα δάνεια αυτών των ομίλων είναι ενήμερα.


ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ο κ Πουλόπουλος πρόσθεσε πως «οι δανειακές συμβάσεις για τα 131,4 εκατομμύρια ευρώ της ΝΔ και τα 108,1 εκατομμύρια ευρώ του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη καταγγελθεί, ενώ έχουν ξεκινήσει οι νομικές διαδικασίες για την επιστροφή τους».

Διευκρίνισε ακόμα, ότι το δάνειο που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 300.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο, ενώ ένα μικρό δάνειο «λίζινγκ» του ΚΚΕ, εξυπηρετείται κανονικά.


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Εν τω μεταξύ αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 αναμένεται να ανακοινωθεί ο πρώτος κατάλογος των σχημάτων που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη» προσθέτοντας ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back