Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις υπηρεσιακές μεταβολές η κυβέρνηση… διχάζει

Εικόνα του άρθρου Στις υπηρεσιακές μεταβολές η κυβέρνηση… διχάζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 02:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι μεταβολές προσωπικού σε δύο νοσοκομεία της Ηπείρου, στο Χατζηκώστα και στην Πρέβεζα, έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τις δύο διοικήσεις να δέχονται πυρά για τον τρόπο που αποφασίζουν τις αλλαγές, οι οποίες αφορούν διευθυντικές θέσεις.

Ήδη, για το νοσοκομείο Χατζηκώστα, έχουν εκδώσει ανακοινώσεις το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ.

Για την Πρέβεζα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων: « Είναι φανερό ότι στόχος του νέου διοικητή του νοσοκομείου είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου στους συναδέλφους, στοχοποιώντας, πρώτα από όλους, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, που, με συνέπεια, διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών».

Συμπληρώνει ότι «ιδιαίτερα, στην περίοδο της αντιμετώπισης της επιδημίας, αντί για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων του Σωματείου για άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασίας της υγείας ασθενών και εργαζομένων, οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ επέλεξαν την κλιμάκωση των διώξεων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσάπτεται κομματικός ρεβανσισμός στην ηγεσία της 6ης ΥΠΕ. Οι αλλαγές όμως δεν εξηγούνται μόνο με αυτό το κριτήριο, καθώς υπάρχουν και στελέχη που υποβαθμίζονται, τα οποία ανήκουν στο συνδικαλιστικό κομμάτι της ΝΔ.

Η ΑΔΕΔΥ, ειδικά για την Πρέβεζα, αναφέρει ότι «το περιστατικό τρομοκρατίας σε βάρος συναδέλφων στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προστίθεται σε παρόμοια περιστατικά απειλών και ‘προειδοποιήσεων’ προς συνδικαλιστικά στελέχη».

Η σκληρή κομματική γραμμή της κυβέρνησης απέναντι και στα δικά της συνδικαλιστικά στελέχη, είναι χαρακτηριστικό της ευρύτερης «μετα-πανδημικής» εποχής. Η αντίληψη ότι «τώρα θα αλλάξουν πολλά» ήδη «πυροβολεί» προς εργασιακά δικαιώματα, αλλά και το συνδικαλιστικό κλάδο.

Το σωματείο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Πρέβεζας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η αποστροφή του διοικητή απέναντι στους ταξικούς συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, φάνηκε εξ αρχής από το γεγονός πως προσπάθησε να αρνηθεί τον διάλογο, επικαλούμενος ότι ‘δεν έχουμε κλείσει ραντεβού μαζί του’. Όταν στην συζήτηση που ακολούθησε αποδείχτηκε η γύμνια των επιχειρημάτων του, που βασίζονταν μονότονα στο ότι ‘έλκει την εξουσία του από την κυβέρνηση προσπάθησε να σκηνοθετήσει επεισόδιο συμπλοκής με τους ‘παρευρισκομένους, πέφτοντας πάνω τους, φωνάζοντας στον υπάλληλο security να καλέσει την αστυνομία διότι οι συνδικαλιστές επιχειρούν να τον προπηλακίσουν, Τόση αθλιότητα και γελοιότητα».

Νέα συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 12/5 στις 12 το μεσημέρι και πάλι στο νοσοκομείο.

Οι Παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις – Κινήσεις δημοσίου Πρέβεζας, στη δική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι μέσα στην επερχόμενη διπλή υγειονομική-οικονομική κρίση η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) , οι διορισμένες διοικήσεις (όπως και οι προηγούμενες ) θα προσπαθήσουν να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε οργανωμένη φωνή αποκάλυψης των αντιλαϊκών σχεδίων τους. Σε αυτή τη λογική και κατεύθυνση εντάσσονται οι τελευταίες ‘κρίσεις’ στο νοσοκομείο, εν μέσω πανδημίας, οι οποίες πρέπει άμεσα να ανακληθούν και να γίνει διενέργεια κρίσεων όπως προτείνει ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρέβεζας, δηλαδή με βάση το νόμο και όχι με βάση τη πολιτική και συνδικαλιστική στάση του κάθε νοσηλευτή ή της κάθε νοσηλεύτριας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back