ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες και η Μάνδρα Αττικής

Εικόνα του άρθρου Στις φλόγες και η Μάνδρα Αττικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2023, 19:58
ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες και η Μάνδρα Αττικής

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια τώρα καίει ανεξέλεγκτα τη Μάνδρα και οικισμούς της όπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα, ακούγονται εκρήξεις από από οικίες, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Πυκνός, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή.

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει και τη Νέα Ζωή, όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι οι φλόγες έχουν φθάσει στις αυλές των σπιτιών.

Νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Πουρνάρι και Νέα Ζωή καθώς οι φλόγες από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα- οικισμό Άγ. Σωτήρα με φορά προς τη Ν. Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα».


Σύμφωνα με τον Α’ τοπικό σύμβουλο Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου,  που μίλησε στο ΑΠΕ, προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλλια Ερυθρές, και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα-Ελευσίνα.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια έκλεισαν οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα, αντίστοιχα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία.


Φωτιές σε Δαφνί και Χαϊδάρι

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στο Δαφνί στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα η φωτιά καίει πάνω από τη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της γέφυρας του προαστιακού.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στο ίδιο ύψος με την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στο Δαφνί, αλλά από την άλλη πλευρά της λεωφόρου Αθηνών.

Στο σημείο σπεύδουν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο μέτωπο στο Δάφνι, όπου τώρα επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 7 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3