Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Στήριξη κατά των διακρίσεων»

Εικόνα του άρθρου «Στήριξη κατά των διακρίσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2019, 17:26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Για τη δράση και την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων για Γυναίκες, ενημερώθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας και υποψήφιες της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους.

Το Κέντρο εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας καθώς και σε όσες γυναίκες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (άνεργες, μονογονείς, πρόσφυγες, ΑμΕΑ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων για Γυναίκες παρέχει συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει ενδοοικογενειακή βία/συντροφική βία, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση και λειτουργεί σε συνδυασμό με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που προσφέρει υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο κ. Ζάψας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η στήριξη σε τέτοιες δομές, αναγκαίες για ένα δημοκρατικό και λιγότερο επικίνδυνο περιβάλλον, είναι μοναδική μας επιλογή αλλά και επιβεβλημένη θέση για κάθε δημοκρατικό πολίτη που στέκεται απέναντι σε φαινόμενα βίας, ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back