Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην αναμονή των κρουσμάτων

Εικόνα του άρθρου Στην αναμονή των κρουσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2021, 16:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιμένοντας τη σημερινή (30 Μαρτίου) αναφορά επιδημιολογικών δεδομένων, οι υγειονομικές μονάδες των Ιωαννίνων αναμένουν να δεχθούν την πίεση της πανδημίας.

Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής Παθολογίας και γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ενημέρωσε ότι νοσηλεύονται 40 άτομα στο νοσοκομείο, 12 σε πολύ σοβαρή κατάσταση και πρόσθεσε ότι νοσούν πλέον οι μικρότερες ηλικίες.

Είπε δε ότι «αναμένεται αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Συγκρίνοντας το Νοέμβριο '20 με τον Μάρτιο '21 στα Γιάννενα

Ο δε διευθυντής του ΤΕΠ του νοσοκομείου, Θανάσης Κιτσάκος, επιβεβαίωσε ότι προσέρχονται κυρίως νέοι πλέον με τη νόσο και πρόσθεσε ότι «έχουμε δεχτεί αρκετή πίεση» και χαρακτήρισε «εξαντλητικά» τα νούμερα των εφημεριών στο ΤΕΠ. «Ένας ασθενής θα περάσει μια φορά, αλλά θα περάσει και δεύτερη» ενδεχομένως από το τμήμα, τόνισε.

Διατύπωσε επίσης και μια προσωπική εκτίμηση, με βάση τους αριθμούς της τελευταίας εφημερίας, ότι «πιθανώς να έχουμε φτάσει σε πλατό (σ.σ. σε στάσιμο επίπεδο αριθμών)» σε περιστατικά.

Ο κ. Μηλιώνης και ο κ. Κιτσάκος τόνισαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης (αποστάσεις κ.λπ.) και φυσικά, να εξαπλωθεί μαζικά ο εμβολιασμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back