ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη «Σχεδία» η Σοφία Μαρκούλα

Εικόνα του άρθρου Στη «Σχεδία» η Σοφία Μαρκούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2021, 02:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική σύμβουλος, εκλεγμένη με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, Σοφία Μαρκούλα είναι η νέα εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία». Αναπληρωματικό μέλος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Τσίμαρης.

Την κα Μαρκούλα, νευρολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και διευθύντρια του ΕΣΥ, την πρότεινε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών», με τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να την κάνει αποδεκτή κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί σε προσωπικό επίπεδο και πρόταση προς τη δημοτική σύμβουλο από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Η προσωπική αυτή απεύθυνση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Μπέγκα, ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμαρχος έπρεπε να συνομιλήσει πρώτα με τον ίδιο, όντας επικεφαλής της παράταξης.

Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι προσπάθησε «να διεμβολίσει την παράταξη» και έστειλε το μήνυμα ότι «η παράταξή μας και η δημοτική μας ομάδα είναι αρραγής κι αυτό να το έχετε καλά στο νου σας». Ο κ. Ελισάφ δέχτηκε και από άλλες παρατάξεις κριτική για «τακτικισμούς». Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι «ρώτησα την κα Μαρκούλα αν θα την ενδιέφερε η θέση. Ήταν δικό της θέμα πώς θα το χειριστεί»… και πρόσθεσε: «Είναι εξαίρετη επιστήμονας και μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της».

Κατά τα άλλα, ο κ. Μπέγκας εκτίμησε ότι η επιλογή του δημάρχου «αναγνωρίζει την ‘ποιότητα’ των στελεχών της ‘Ενότητας Πολιτών’».

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προτείνει εκ νέου τον Στέφανο Τζιμογιάννη, εκτίμησε πως η κα Μαρκούλα ως δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης αποτελεί «εύκολη λύση» για να αποφύγει η δημοτική αρχή μια δυσμενή για την ίδια ψηφοφορία. Κατέθεσε δε την άποψη ότι στη «Σχεδία» πρέπει να βρίσκεται ένα πρόσωπο με εμπειρία στη διοίκηση μιας εταιρικής δομής και που θα διαθέτει αρκετό χρόνο.

Η παράταξη της κας Καλογιάννη ψήφισε λευκό. Το ίδιο και η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» με τον επικεφαλής της Λάζαρο Νάτση να αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να αναζητά πρόσωπα πέραν των μελών του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη κατέθεσε τη δική της πρόταση. Πρότεινε τον γιατρό Χαράλαμπο Παππά ως εκπρόσωπο του Δήμου, και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Τασιούλα ως αναπληρωματικό μέλος. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο Χρήστος Πατσούρας από την «Αριστερή Παρέμβαση».

Η κα Μαρκούλα, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και ότι θα διαψεύσει την κα Καλογιάννη «που με θεωρεί εύκολη λύση», όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back