ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Νέα Ζωή με μια πρόταση 2 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Στη Νέα Ζωή με μια πρόταση 2 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2024, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόταση με τίτλο «Αναβάθμιση οδικού δικτύου και βελτίωση συνθηκών διαβίωσης περιοχής Νέας Ζωής Ιωαννίνων», με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, θα υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Θωμά Γιωτίτσα, ο Δήμος έχει τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τη χρηματοδότηση της πράξης μέχρι του ποσού των 1,75 εκ. ευρώ. Ο Δήμος θα καλύψει με ιδίους πόρους το υπόλοιπο ποσό, των 250.000 ευρώ.

Η περιοχή που χωροθετείται η παρέμβαση, βρίσκεται εντός της Νέας Ζωής, όπου είναι εγκατεστημένος πληθυσμός Ρομά.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση διανοίγεται και διαμορφώνεται πλήρως το οδικό δίκτυο της περιοχής, όπου διαμένει η κοινότητα Ρομά. Ειδικότερα προβλέπεται η αναβάθμιση οδικού δικτύου, μήκους 1,5 χλμ.

Επίσης προβλέπονται η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής και η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων εμβαδού περίπου 3 στρεμμάτων. Τέλος στο σύνολο του οδικού δικτύου, θα γίνει εγκατάσταση οδοωτισμού led.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι ως δημοτική αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών και των γειτονιών της πόλης διότι ο Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο. Έτσι πέρα από τις παρεμβάσεις τις οποίες σχεδιάζουμε στους κοινόχρηστους χώρους όπως στο πάρκο Κουραμπά δίνουμε πραγματικά μεγάλη έμφαση και στις γειτονιές. Αυτή είναι μία πρώτη παρέμβαση την οποία κάνουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βρήκαμε μία χρηματοδότηση…» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γιωτίτσας. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε δε ότι η πρόσκληση ήταν ανοιχτή από τις αρχές του 2023, «χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι από τη μεριά του Δήμου», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα προκύψουν κι άλλες τέτοιες χρηματοδοτήσεις. Γι αυτό και ο Δήμος ετοιμάζει ήδη μια πρόταση για την περιοχή του Βοτανικού. «Στόχος μας είναι να μη χαθεί κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για το Δήμο, ειδικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων, όπως πάρκα και πλατείες τα οποία έχουν τόσο ανάγκη οι πολίτες» κατέληξε.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3