Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-03-2020, 13:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού ισχύουν και για τις λαϊκές αγορές, μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Με αφορμή την εγκύκλιο, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των παραγωγών της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, στην εγκύκλιό του, ορίζει:

α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα

β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,

γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα

δ) οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται να λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τη διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρεται ότι ο κ. Βλέτσας τόνισε στους παραγωγούς-εμπόρους θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα και χώρους απόθεσης προϊόντων, αλλά και να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. 

Μετά το τέλος λειτουργίας της λαϊκής, οι παραγωγοί-έμποροι θα πρέπει να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Θα ακολουθούν εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων, καθαρισμού και πλυσίματος των χώρων της λαϊκής αγοράς.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2