Oikonomou pisoi

Στη δομή προσφύγων στον Κατσικά η Μ. Τζούφη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2019, 19:48

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη. Η κ. Τζούφη επισκέφθηκε τον χώρο όπου φιλοξενείται το νηπιαγωγείο και τον χώρο της μη τυπικής μάθησης και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευτικούς που έχουν την ευθύνη της εκπαίδευσης στον χώρο. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την υφυπουργό ότι ετοιμάζεται και ο χώρος όπου θα λειτουργήσει το σχολείο εντός της δομής.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στη δομή, η κ. Τζούφη συζήτησε θέματα που αφορούν την ασφάλεια του χώρου και την καλύτερη ιατρική κάλυψη. Οι εργαζόμενοι έθεσαν και το θέμα της συνέχισης της εργασίας τους, δεδομένου ότι απασχολούνται με συμβάσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (οκτάμηνης διάρκειας). Η υποψήφια βουλευτής μετέφερε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας οι συμβάσεις να έχουν στο μέλλον διάρκεια ενός έτους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις 2η, 3η και 4η Τοπικές Μονάδες Υγείας Ιωαννίνων. Η κ. Τζούφη ανέφερε ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η ενδυνάμωση των δομών αυτών και η στήριξη των εργαζόμενων.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της, η υποψήφια βουλευτής βρέθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Τυφλών Ιωαννίνων. Η κ. Τζούφη ανέφερε ότι «στα χρόνια της κρίσης η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, σε συνεννόηση πάντα με το αναπηρικό κίνημα και προχώρησε σε κρίσιμες επιλογές μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back