ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγορουμένων για τον βιασμό της 12χρονης

Εικόνα του άρθρου Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγορουμένων για τον βιασμό της 12χρονης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2022, 23:15
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου, που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης 12χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε βάρος του 53χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Παράλληλα, σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής κατ' εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 14:00 ώρα της 10-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.


Αντιπολίτευση: Ταχύτατη έρευνα και δημοσιοποίηση των στοιχείων

«Κάθε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των μελών του σάπιου αυτού κυκλώματος, κάθε καθυστέρηση στον έλεγχο σε κινητά τηλέφωνα, σε υπολογιστές των δραστών είναι κρίσιμη. Θα έχει και συνέπειες στην έρευνα και θα επιστρέψει να επαναληφθούν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα», ανέφερε για την υπόθεση με το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζήτησε την κύρωση του Πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον βιαστή, παιδεραστή, που βίαζε, εκβίαζε και εξέδιδε ένα παιδί δώδεκα χρονών», είπε ο κ. Καλαματιανός, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. «Μια κοινωνία είναι αποτυχημένη, αν αδιαφορεί όταν βιάζεται και εκδίδεται ένα παιδί. Μια πολιτεία είναι συνένοχη, όταν δεν κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι συνένοχοι, όλοι οι εγκληματίες. Πολύ περισσότερο αν επιτρέψει τη συγκάλυψη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων», είπε επίσης ο βουλευτής. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει ο δράστης, λόγω των χαρακτηριστικών του - κομματική ιδιότητα σε αναστολή, δεκάδες απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, και πληθώρα φωτογραφιών με πολλά στελέχη της ΝΔ - να τύχει ειδικής μεταχείρισης. «Αναμένουμε λοιπόν να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία και των δύο συλληφθέντων, και όχι μόνο αυτών, αλλά και των 213 ατόμων που είχαν επαφή με το δράστη, αφού είδαν το πορνογραφικό υλικό», είπε ο κ. Καλαματιανός.

«Όλοι καταδικάζουμε αυτά τα ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα», ανέφερε η προεδρεύουσα τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, που κάλεσε ωστόσο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει την παρέμβαση του στο αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής.

«Φυσικά και έχουμε συγκλονιστεί όλοι, με αυτό το οποίο μάθαμε και ελπίζουμε να φτάσει σε μια ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, η αστυνομία. Γιατί είναι πάρα πολύ πιθανόν όλη αυτή η υπόθεση να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Γιώργος Καμίνης.

«Όταν συζητούσαμε, και το 2019, και το 2021, την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ήμασταν το μοναδικό κόμμα που ζητούσαμε πραγματική αυστηροποίηση των ποινών. Ήμασταν το μοναδικό κόμμα που έκανε λόγο για χημικό ευνουχισμό στους παιδοβιαστές. Ήμασταν το μοναδικό κόμμα που προτείναμε πραγματικά ισόβια για παιδοβιαστές, Πραγματικά ισόβια. Όχι τα ισόβια της ΝΔ, στα 18 χρόνια, που με καλή συμπεριφορά και μπούρου - μπούρου, στα 12 χρόνια να είναι έξω», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σαπίζουν στη φυλακή».

«Έχουμε συγκλονιστεί όλοι με αυτό το θέμα. Το επίσης συγκλονιστικό είναι, πέρα από τις πολιτικές διασυνδέσεις που είχε ο φερόμενος ως δράστης, ότι σύμφωνα με την έρευνα, υπήρχε και ένα δίκτυο με πάνω από 213 άτομα-κτήνη», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη. Για το κόμμα της, όπως τόνισε η βουλευτής, είναι πολιτικό θέμα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία κάλυψη, καμία συγκάλυψη και να έρθουν όλα στο φως, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων εκείνων που ζητούσαν να συνευρεθούν με ένα παιδί. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back