ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη ΔΕΘ «οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

Εικόνα του άρθρου Στη ΔΕΘ «οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2022, 18:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ειδική εκδήλωση στο περιθώριο της 86ης ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με τίτλο: «Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα: Οι δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ‘100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες’».

Μία από τις πόλεις αυτές είναι τα Γιάννενα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του προγράμματος των κλιματικά ουδέτερων πόλεων Χρύσης Νικολαΐδης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Δρ. Ανδρέας Πουλλικάς, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΡΑΕ αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Ψυχογυιός, ο εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Νικολαΐδης.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων παρουσίαση το πλαίσιο δράσης του Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από τους πολίτες και προς τους πολίτες», καθώς και τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της υποβολής της υποψηφιότητας του Δήμου, αλλά και τον σχεδιασμό για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030.

«Ο κύριος στόχος μας είναι η πόλη μας να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, μέσω της εκμηδένισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εστιάζοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους τομείς, όπως οι μεταφορές, ο αστικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, οι κτηριακές υποδομές και η διαχείριση των απορριμμάτων», επεσήμανε ο κ. Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3