Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βουλή για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2022, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συρρικνώνει τα δημοτικά ΚΔΑΠ και απειλεί τη λειτουργία τους».

Όπως τονίζει, «με ευθύνη της κυβέρνησης, τα δημοτικά ΚΔΑΠ κάλυψαν μόνο το 50% των διαθέσιμων θέσεων, αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά από τη δημιουργική απασχόληση στις δημόσιες δομές».

Σημειωτέον ότι για το θέμα έχει δεχθεί κριτική και η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων.

Η κα Τζούφη κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα 14 υπαλλήλων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών, στο οποίο επισημαίνεται πως «οι οριζόντιοι, αδιάκριτοι και καταστροφικοί χρηματοδοτικοί περιορισμοί της δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής οδήγησαν στην κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων μόνο κατά 50%. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες παιδιά αποκλείστηκαν στα Ιωάννινα και χιλιάδες σε όλη τη χώρα».

Καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη «να δώσει εξηγήσεις για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση, να δεσμευτεί για τη συνέχιση και την ενίσχυση του θεσμού, να λάβει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του υπουργείου για το μέλλον των εργαζομένων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back