ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή το «απαγορευτικό» για φορτηγά

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή το «απαγορευτικό» για φορτηγά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2024, 12:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και μήνες υπάρχει «απαγορευτικό» διέλευσης φορτηγών και γενικότερα βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας –κάτι που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, όπως από τα Επιμελητήρια Άρτας και Ιωαννίνων τα οποία επικαλούνται τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Για το θέμα ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, με αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης.

Οι δύο βουλευτές, αφού θυμίζουν ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ μεταξύ 13 Περιφερειών της Ελλάδας, επισημαίνουν ότι το «απαγορευτικό» έρχεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Και ρωτούν τον υπουργό αν έχουν εξεταστεί επαρκώς τα στοιχεία των αρμόδιων φορέων αναφορικά με την καταγραφή του οδικού δικτύου όπου προτείνεται απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και αν αποτύπωση του οδικού δικτύου στο οποίο επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων βασίστηκε εξ ολοκλήρου στο υλικό που απεστάλη από τους αρμόδιους φορείς και βάσει του οποίου τέθηκε σε εφαρμογή υπουργική απόφαση του 2017.

Διαβάστε: Εθνική οδός Ιωαννίνων-Άρτας: Απαγορευτικό για τα φορτηγά συνοδεία αντιδράσεων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back