ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Τρίτη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

Εικόνα του άρθρου ΣτΕ: Τρίτη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2016, 12:10
ΕΛΛΑΔΑ

H τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος της Επικρατείας Αριστόβουλος Βώρος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Η ασθένεια του κ. Βώρου, που συμμετείχε στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς υπάρχουν στην σύνθεση της Ολομέλειας δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν το κενό.

Παράλληλα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΪ, Alter Ego και η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου θα διεξαχθεί έρευνα σε δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία ακολούθως εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.

«Έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη», τονίζει σε ανακοίνωση του, ο κ. Παρασκευοπουλος και προσθέτει «καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back