Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες

Εικόνα του άρθρου ΣτΕ: Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2016, 13:02
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα στη πέμπτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται η απόφαση περί συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο την τελική έκβαση της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, αναμένεται να κρίνει το θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, οπότε και το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν είναι συνταγματική η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας, να οργανώσει και να φέρει σε πέρας τη διαγωνιστική διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Νομικοί κύκλοι όμως επισημαίνουν ότι το πλέον κρίσιμο ζήτημα ίσως είναι εκείνο του αριθμού των αδειών – δηλαδή, το εάν είναι συνταγματική η χορήγηση μόνον 4 αδειών.

Πάντως όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι απόλυτα σεβαστές, αλλά το Μαξίμου προετοιμάζεται για τροποποιήσεις και βελτιώσεις του νόμου Παππά στην περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός. Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο θα καθοριστούν από την μορφή και τη δομή της ετυμηγορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την πλαυρά της η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει δια του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου ότι ο νόμος Παππά πρέπει να αποσυρθεί όποια και αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Κουμουτσάκος παραδέχθηκε μεν ότι κακώς δεν είχε γίνει η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο παρελθόν, αλλά τόνισε ότι μόνον αν αποσυρθεί ο νόμος Παππά «θα απελευθερωθούν όλες οι διαδικασίες και για τη διαμόρφωση του ΕΣΡ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back