Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 5-10-2016, 14:07
ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την απόφαση του πρόεδρου του Νικολάου Σακελλαρίου, την περασμένη Παρασκευή να αναβάλει τη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες και την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των μελών του δικαστηρίου και του ίδιου του προέδρου.

Πριν από λίγο παραιτήθηκαν οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Σε επιστολές τους, οι δύο αντιπρόεδροι χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας στην Ένωση ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. Παράλληλα, τονίζουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

Μετά την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων θα συγκληθεί γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης του ΣτΕ για να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίου κατά την επίμαχη διάσκεψη, πέρα των άλλων, φέρεται να κάλεσε τους δικαστές να λάβουν απόφαση χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα της νομικής κατάστασης και πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση Σακελλαρίου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Στην συνέχεια η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε δική της ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος της και ο γενικός γραμματέας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Παπαγιάννης, αντίστοιχα, η οποία ανέφερε:

«Σύμφωνα με την από 30.9.2016 ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά. Συνεπώς τα όσα διαδίδονται μέσω του Τύπου δεν ισχύουν».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3