ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών, προχωρά στην ουσία

Εικόνα του άρθρου ΣτΕ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών, προχωρά στην ουσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2016, 11:00
ΕΛΛΑΔΑ

Η ολομέλεια του ΣτΕ κατά τη χθεσινή διάσκεψη έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα. Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Νωρίτερα η  Ολομέλεια του ΣΤΕ  είχε απορρίψει  τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP). Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης. Το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ, στη συνεδρίασή της 28ης  Σεπτεμβρίου απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star, όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (ήταν ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης). 

Το σκεπτικό αυτής της απόφασης δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το σκεπτικό του ΣτΕ είχε μπει στην ουσία και είχε κρίνει ότι η ταχεία ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι προς επιτακτικό δημόσιο συμφέρον. 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρεφόντουσαν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back