Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σταθερή η σημερινή εικόνα στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Σταθερή η σημερινή εικόνα στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2020, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊου,  μέχρι σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από  τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, νοσηλεύονται τρία άτομα, το ένα περιστατικό από τα Γιάννενα, του οποίου η υγεία είναι βελτιωμένη, ο ηλικιωμένος από την Άρτα που είναι σταθερός, η σύζυγος του θανόντος από Κέρκυρα, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Χτες, τα 45 δείγματα που εξετάστηκαν ήταν όλα αρνητικά, πλην ενός.

Το νέο θετικό περιστατικό από Κέρκυρα είναι σχετιζόμενο με θετικό περιστατικό από την περιοχή, είναι ασυμπτωματικό και παρακολουθείται από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.

Στο Χατζηκώστα, 4 δείγματα ήταν αρνητικά και αναμένονται 3 που στάλθηκαν για εξέταση

Στην Άρτα, 8 αρνητικά και αναμένονται 21 που στάλθηκαν για εξέταση.

Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την  διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό.  Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Στην Πρέβεζα, 4 δείγματα ήταν αρνητικά. Νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.

‘Ολα τα θετικά περιστατικά από το νομό Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες . 

 Στο νοσοκομείο Φιλιατών, 1 δείγμα ήταν αρνητικό, 2 στάλθηκαν για εξέταση.

 Στο camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικιοθελώς  22 άτομα, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back