Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σταθερά χαμηλό το ιικό φορτίο στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Σταθερά χαμηλό το ιικό φορτίο στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2021, 21:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα νέα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, αφορούν την εβδομάδα 31 Μαΐου ως 6 Ιουνίου 2021.

Είναι η τρίτη φορά που περιλαμβάνονται στοιχεία από τα Γιάννενα και δεύτερη συγκριτική. Σύμφωνα με την αναφορά, «την τελευταία εβδομάδα, 31/5-6/6/2021 , στα Ιωάννινα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερά χαμηλό (-1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 24-30/5/21».

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 24-30 Μαΐου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις έντεκα (7/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -50% στην Αλεξανδρούπολη έως -31% στο Βόλο και στη Λάρισα, ενώ σταθερό και σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Ξάνθη (+9%) και στα Ιωάννινα (-1%).

Αύξηση παρουσίασαν οι μετρήσεις του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Οι αυξήσεις αυτές δεν ερμηνεύτηκαν ποσοτικά επί του παρόντος λόγω των σχετικά χαμηλών φορτίων, αλλά θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση και περαιτέρω εκτίμηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Στην Πάτρα δεν ήταν ανιχνεύσιμο το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back