ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Σεισμόπληκτα «με έργα με κοινωνικό πρόσημο»

Εικόνα του άρθρου Στα Σεισμόπληκτα «με έργα με κοινωνικό πρόσημο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2019, 15:46
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι περιοδείες του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Θωμά Μπέγκα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, σειρά είχαν τα Σεισμόπληκτα, όπου ο κ. Μπέγκας, στις επαφές που είχε με κατοίκους και φορείς, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει καταρχάς «μια ζεστή ανθρώπινη επαφή».

Στην επίσκεψη που έκανε χτες το απόγευμα στην περιοχή, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, είχε συναντήσεις με κατοίκους, με  την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, τους προέδρους της Αδελφότητας και της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Βελισσαρίου αλλά και με ανθρώπους του αθλήματος της άρσης βαρών, όπως με τον Πύρρο Δήμα, που βρίσκονται στα Γιάννενα ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Πέραν της «ζεστής ανθρώπινης επαφής» που επικαλέστηκε ο κ. Μπέγκας, κατά τις συναντήσεις έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις περιοχές Σεισμοπλήκτων και Κάτω Νεοχωρόπουλου, έγινε η διαμόρφωση, ο φωτισμός και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού της πλατείας Απελευθέρωσης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφόρος Δωδώνης και Νιάρχου. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν δύο παιδικές χαρές και ξεκινάει η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ

Το πιο σημαντικό για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι εξελίσσονται πλέον δύο εργολαβίες (υπογράφτηκαν πρόσφατα οι δύο συμβάσεις με τους αναδόχους) για την υλοποίηση κυρίως έργων οδοποιίας. Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας «είναι έργα με κοινωνικό πρόσημο που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, γιατί παρεμβαίνουμε σε ‘ξεχασμένες περιοχές’ με δρόμους που εδώ και πολλά χρόνια είναι οι περισσότεροι σχεδόν αδιάβατοι».

Τα έργα αυτά είναι:

-«Ανακατασκευή-βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 610.000 ευρώ, ένα έργο που αφορά την περιοχή απέναντι από το Jumbo. Οι παρεμβάσεις σχετίζονται με την ανακατασκευή ή βελτίωση του οδοστρώματος, την κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων, καθώς και την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων, και θα γίνουν στις παρακάτω οδούς:
Τσεριτσάνων, Αγίας Λαύρας, Ηλ. Βενέζη, Πελασγών, Γλυκής, Π. Πουλίδη, Δήλου, Λ. Σουλίου, Ιερού Λόχου, Νίζνα, Ευζώνων, Άρθουρ Έβανς, Γ. Αϊβατίδη και Χρ. Κλονάρη.

-«Κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές επεκτάσεων Δ.Ε. Ιωαννίνων (2016-2017)-β’ φάση», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Οι περιοχές παρέμβασης είναι Σεισμόπληκτα και Κάτω Νεοχωρόπουλο, Μέλανδρα και Νέα Ζωή. Από το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή Σεισμοπλήκτων-Κάτω Νεοχωρόπουλου τα έργα αφορούν παρεμβάσεις (όμβρια-κράσπεδα, οδοστρωσία) στους δρόμους: Βαμβακάρη, Ισοκράτους, Αλκμήνης, Λέλας Καραγιάννη, Νικολαϊδη, Μάνου Κατράκη, Μαυρογένους, Αδαστείας, Αδαμάντιου Κασιούμη, Θεόδωρου Δεληγιάννη, Ρηζικώστα, Βοσπόρου και Ειρήνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back