ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπ. Ριζόπουλος: «Υπόγεια πολιτική διαδρομή Καχριμάνη-Φίλιου»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Υπόγεια πολιτική διαδρομή Καχριμάνη-Φίλιου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2019, 15:29
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα πυρά του κατά πάντων (σχεδόν) ρίχνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος. Και συγκεκριμένα κατά του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα, το οποίο κρίνει «απαράδεκτο» γιατί, σύμφωνα με την εκτίμησή του, «απαγορεύει ουσιαστικά δράσεις αναψυχής, τουρισμού και αθλητισμού», κατά του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη (του μόνιμου στόχου του) αλλά και του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου.

Στον Αλ. Καχριμάνη «χρεώνει» ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για τη λίμνη και ότι δεν αντιδρά στα όσα ορίζει το σχέδιο Π.Δ. για τον φορέα διαχείρισης. Εξηγεί μάλιστα αυτή τη στάση του, λέγοντας ότι «ο κ. Καχριμάνης δεν θέλει να συγκρουστεί με τον κ. Φίλιο γιατί η υπόγεια πολιτική διαδρομή είναι γνωστή, καθώς επενδύει στην πολιτική του στήριξη στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών». Για τα της διαχείρισης αναφέρει ότι «ως νέος περιφερειάρχης δεσμεύω να καταφύγω στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτως ώστε ο διαχειριστικός φορέας της λίμνης να περάσει εξολοκλήρου στην πολιτική δικαιοδοσία της Περιφέρειας με άμεση συμμετοχή των όμορφων Δήμων στο διοικητικό συμβούλιο».

Στον κ. Φίλιο πέραν της «πολιτικής του συναλλαγής με τον κ. Καχριμάνη», του καταλογίζει επιπλέον ότι «δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση του μείζονος προβλήματος της λίμνης ως δήμαρχος στο παρελθόν».

Τέλος, συστήνει στον κ. Καχριμάνη («για λόγους ευπρέπειας» όπως αναφέρει) να έχει τον κ. Φίλιο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιό του…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back