ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Θα σας ‘πνίξουμε’ στη νομιμότητα»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Θα σας ‘πνίξουμε’ στη νομιμότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2022, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 16 Νοεμβρίου συνεδρίασε η επιτροπή του άρθρου 18 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για να συζητήσει την προσφυγή που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος κατά απόφασης της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος αφορούσε την κατά πλειοψηφία έγκριση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 91 ιδιωτών στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας. Μεταξύ των 91 ιδιωτών, και ο γιος του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. Ο τελευταίος, στην επίμαχη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, πήρε τον λόγο για να υποστηρίξει την επένδυση των 91 ιδιωτών αλλά και την οικογένειά του. Η παράταξη του κ. Ριζόπουλου έχει υποστηρίξει ότι παρανόμως ο κ. Καχριμάνης έκανε παρέμβαση σε αυτή τη συνεδρίαση.

Διαβάστε: Το φωτοβολταϊκό πάρκο, οι συγγένειες, τα ερωτήματα

Πίσω στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», Δημήτρης Παππάς και Μιχάλης Νάτσης, παραβρέθηκαν σε αυτήν αλλά αποχώρησαν.

Σε σημερινή ανακοίνωση της παράταξης, σημειώνεται ότι η ενημέρωση για τη εν λόγω συνεδρίαση έγινε 48 ώρες πριν. Και ότι η παράταξη εντόπισε αρμόδιο υπάλληλο την επομένη για να πάρει την απάντηση ότι η εισήγηση δεν ήταν έτοιμη ακόμη.

Κατά τη συνεδρίαση, «ο πρόεδρος της επιτροπής αρνήθηκε να γνωστοποιήσει την εισήγηση με το αιτιολογικό ότι η εισήγηση αφορά τα μέλη της επιτροπής και δεν μπορούν να λάβουν γνώση (σ.σ. τα μέλη της παράταξης που έκανε την προσφυγή)». Οπότε ακολούθησε η αποχώρηση.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», στην ανακοίνωσή τους, εκτιμούν ότι το αίτημά τους για τη γνωστοποίηση της εισήγησης ήταν «απολύτως νόμιμο και εύλογο». Σημειώνουν ακόμα ότι η συνεδρίαση ορίστηκε την καταληκτική ημερομηνία εξέτασης της προσφυγής.

 «Οι όποιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αμφισβήτηση των γεγονότων. Ας ελπίσουμε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί της Αποκεντρωμένης θα επιδείξουν διαφορετική σπουδή και θα καλέσουν σε απολογία τον κ. Καχριμάνη ως οφείλουν στην περίπτωση της παράβασης καθήκοντος για την ωμή και παράνομη του παρέμβαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδρίασε στις 19-09-2022 με αριθμό 8/90 και με διαλόγους και απειλές που είναι καταγεγραμμένες και στη Διαύγεια. Η μεθόδευσή τις 16ης Νοεμβρίου θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των θεσμών. Κρίμα. Ωστόσο στέλνω ως μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι θα σας ‘πνίξουμε’ στη νομιμότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής κ. Ριζόπουλος.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back