Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 19-02-2019, 11:03
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την επίσημη παρουσίαση της παράταξής του «Δύναμις Δημοτών» έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Μετσόβου (και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων) Σπύρος Βασιλείου, σε εκδήλωση στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du Lac, το απόγευμα της Δευτέρας.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο, παρουσίασε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με καταγωγή από το Μέτσοβο, Μαρία Νάκα.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του στη δημιουργία της παράταξης και την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. «Η ‘Δύναμις Δημοτών’ ήρθε να ενώσει, να προσθέσει και να μείνει. Η παράταξη δεν θα μπει σε αντιπαλότητες. Αντίπαλός μας είναι ένας. Αντίπαλός μας είναι η νοοτροπία των νέων του Δήμου μας ότι δεν αλλάζει τίποτα» ανέφερε

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, η νέα παράταξη του Δήμου Μετσόβου, στηρίζεται στη συμμετοχή, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Ορισμένες από τις προτάσεις συνοψίζονται ως εξής:

  • Ολοκληρωμένος σε δράση και λειτουργία Δήμος με επίκεντρο και σημείο αναφοράς το Μέτσοβο, αλλά με πλήρη ανάπτυξη όλων των περιοχών.
  • Ενίσχυση της ταυτότητας των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και περαιτέρω σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική δραστηριότητα.
  • Ορισμός αξόνων για να ενωθούν όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
  • Ανάπτυξη του Δήμου με αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.  
  • Ανάπτυξη υποδομών, διάνοιξη οδικών αρτηριών σύνδεσης, βελτίωση της βατότητας τους, αλλά και η διαμόρφωση των πολεοδομικών χαρακτηριστικών κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος.  
  • Για τον οικισμό του Μετσόβου: Περιμετρική δημιουργία θέσεων στάθμευσης ώστε να επιτυγχάνεται η κυκλοφορία των πολιτών και των τουριστών με μικρά ευέλικτα οχήματα. Άμεση θεσμοθέτηση του ΓΠΣ Μετσόβου.
  • Ολοκλήρωση προσβάσεων προς τα οροπέδια της Πολίτσας και τη Βάλια Κάλντα, έτσι όλος αυτός ο χώρος ενσωματώνοντας βεβαίως τη Λίμνη των πηγών Αώου, να αποτελέσει χώρο ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Όλος ο παραπάνω χώρος παράλληλα με τις καλλιέργειες και την ορεινή κτηνοτροφία, να είναι ένας χώρος άθλησης, που θα συμβάλλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής μας όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και θα δώσει τουριστική ώθηση και στη Χρυσοβίτσα, στο Βοτονόσι και στη Μηλιά. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, με ορεινά μονοπάτια και ειδικές διαδρομές για ανάλογα ειδικά αθλήματα, στις πλαγιές του Περιστερίου που θα ξεκινάει από το Ανήλιο και το Ανθοχώρι και θα καταλήγει στην Γότιστα, διαμέσου του Περιστερίου.

«Όσα προβλήματα και όσες προτάσεις και αν αναλύσουμε δεν έχει καμία ουσία, αν στον πυρήνα του λόγου μας δεν βάλουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Το μείζον σήμερα είναι η παραγωγή, το λεγόμενο εγχώριο προϊόν. Σήμερα ότι δεν παράγει… πεθαίνει… Η διοίκηση ενός Δήμου, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, πρέπει να γίνεται από ανθρώπους με γνώση και ικανότητες. Εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε» κατέληξε.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3