ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Καμιά συζήτηση για το χρέος

Εικόνα του άρθρου Σόιμπλε: Καμιά συζήτηση για το χρέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2016, 21:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως φαίνεται δεν ενδίδει σε πιέσεις. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος

Η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει. «Τίποτε δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Νωρίτερα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δημοσίευσε δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες για να παραμείνει στο πρόγραμμα βοήθειας τα Ταμείο, θα πρέπει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αποδεχτούν την απαίτησή του να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τη λήξη του (προγράμματος) το 2018.


ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ 

Την ανάγκη να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τις Βρυξέλλες. 

«Θέλουμε να έχουμε πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο έως τις 5 Δεκεμβρίου, ώστε το ΔΝΤ να έχει όσα περισσότερα στοιχεία είναι δυνατό, προκειμένου να φέρει το ελληνικό θέμα στο διοικητικό του συμβούλιο, όπως μας υποσχέθηκε τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο  Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα τη β’ αξιολόγηση.

Ερωτηθείς αν θα συζητηθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε: «Είναι αδύνατο να δώσουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία, αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, πριν από το 2018. Αυτά», πρόσθεσε, «εξαρτώνται από οικονομικές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα ο πληθωρισμός, αλλά και από την εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό το έχουμε πει στο ΔΝΤ. Θα ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση στις 5 Δεκεμβρίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back