ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σκιαμαχίες» βλέπει ο Μ. Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου «Σκιαμαχίες» βλέπει ο Μ. Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2020, 17:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ έρχεται να (μην) απαντήσει στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα για τα όσα ανέφερε η τελευταία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η παράταξη του κ. Μπέγκα κατηγόρησε τον κ. Ελισάφ για «αλαζονεία, αυταρχικότητα, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες» και του απέδωσε τον χαρακτηρισμό της «αυτού εξοχότητας» (διαβάστε εδώ). Ποια ήταν η απάντηση του δημάρχου; Κατηγόρησε με τη σειρά του την παράταξη της αντιπολίτευσης για «επίθεση με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που απέχουν μακράν από τον πολιτικό πολιτισμό και την ευγένεια που ευαγγελίζεται» και τον κ. Μπέγκα ότι «είναι απομονωμένος στον δικό του μικρόκοσμο» και ότι «σκιαμαχεί». 

Μόνο που ο κ. Ελισάφ ήταν αυτός που κάλεσε δημόσια, σε τηλεοπτικό δελτίο, την αντιπολίτευση «να βουλώσει το στόμα της»!

Η τοποθέτηση αυτή του δημάρχου έγινε με αφορμή την πολεοδομική υπόθεση σε Σταυράκι, Ζευγάρια, Δροσιά κ.λπ., για την οποία το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα την απόφαση να μην ασκήσει αγωγές σε κατοίκους της περιοχής (διαβάστε εδώ). Ο κ. Ελισάφ υποστηρίζει ότι η θέση της δημοτικής αρχής ήταν  η γραπτή εισήγηση που κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, δηλαδή η μη άσκηση αγωγών, στην τελευταία συνεδρίαση, και κατηγορεί τον κ. Μπέγκα ότι «ψεύδεται». Μόνο που στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι δεν γνώριζε το θέμα εξαρχής στην ολότητά του, όταν δηλαδή υποστήριζε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει με αγωγές εκτάσεις.

Το Δημαρχείο απαντά και στο θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού και κάποιων συγκεκριμένων προσφυγών που είχαν γίνει, υποστηρίζοντας ότι «οι εταιρίες, όπως δημόσια, έχει δηλώσει ο πρώην δήμαρχος υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Το γνωρίζει άλλωστε από την επαγγελματική του ιδιότητα». Παράλληλα, αφού υπενθυμίζει ότι ο φάκελος του έργου έχει πάει για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικο Συνέδριο εκφράζει την… ελπίδα του ότι «δεν θα προκύψουν άλλα λάθη από διαδικασίες που έγιναν κατά το παρελθόν και μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστερήσεις»!

Και συνεχίζει η δημοτική αρχή να κατηγορεί την παράταξη του κ. Μπέγκα ότι πρόθεσή της είναι «η οπισθοδρόμηση» και να υποστηρίζει ότι «μόνο η σημερινή δημοτική αρχή προχωρά με στόχο να προσφέρει στους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back