Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα η απόφαση του προδικαστικού Συμβουλίου για την Ε. Καϊλή

Εικόνα του άρθρου Σήμερα η απόφαση του προδικαστικού Συμβουλίου για την Ε. Καϊλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2022, 15:21
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου για το αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι και άλλο ένα άτομο.

Στο μεταξύ νέες φωτογραφίες με κουτιά με μεγάλα χρηματικά ποσά, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  στις έρευνες, που διεξήγαγαν σε σπίτια εμπλεκομένων στο  QatanGate, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. 

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Police Federale

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back