ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος ήταν δίπλα στους πρόσφυγες»

Εικόνα του άρθρου «Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος ήταν δίπλα στους πρόσφυγες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2019, 11:41
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκδήλωση για το προσφυγικό και τη διαχείρισή του διοργάνωσε η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», με ομιλητές, εκτός από τον επικεφαλής Λάζαρο Νάτση, τον Μιλτιάδη Κλάπα, γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην δήμαρχο Πρέβεζας, την Αγγελική Φωτεινού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και πρώην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης και το Νίκο Κουσινίδη από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νάτσης έκανε ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης με την υποδοχή των προσφύγων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  «δεν υπήρχε σχέδιο, χώροι, χρήματα. Υπήρχαν μόνο λύσεις ανάγκης, όπως ο Κατσικάς. Επίσης υπήρχαν όσοι έλεγαν ‘να έρθουν, αλλά όχι εδώ’ και το πρόβλημα γινόταν κάθε μέρα σοβαρότερο».

Ενδιαφέρον είχε και η αναδρομή του στο «στήσιμο» του καμπ στον Κατσικά: «Δίνω δίκιο σε αυτούς που έλεγαν ότι είναι άθλια η κατάσταση. Κάτι έπρεπε να γίνει όμως».

Σχολίασε επίσης τον τρόπο που συνεργάστηκαν άνθρωποι όπως ο Παντελής Κολόκας και η Ντίνα Μπακόλα, από τη δημοτική αρχή, αλλά και τις «κραυγές» που καταγράφτηκαν, όπως η στάση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη που μίλησε για «υγειονομική βόμβα», τότε. Από την κριτική δεν «ξέφυγαν» και ΜΜΕ.

Πρόσθεσε εν τέλει ότι το σημαντικό ήταν πώς «ο κόσμος ήταν δίπλα στους πρόσφυγες», κάτι στο οποίο στάθηκε και ο κ. Κλάπας, λέγοντας ότι «η Ήπειρος αγκάλιασε τους ανθρώπους που βρέθηκαν εδώ κυνηγημένοι». Ο κ. Κλάπας επισήμανε ακόμα, ότι «πρέπει να πάρει τη σκυτάλη η αυτοδιοίκηση».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back