ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

«Σήμα-κατατεθέν της ΝΔ και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος»

Εικόνα του άρθρου «Σήμα-κατατεθέν της ΝΔ και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 19:11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι παραχωρήσεις στους ιδιώτες και η κατασπατάληση του δημόσιου ταμείου αποτελεί σήμα-κατατεθέν της κυβέρνησης ΝΔ»: Αυτό δήλωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (και εκ νέου υποψήφια) Μερόπη Τζούφη κατά την επίσκεψή της στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ).

Υπογράμμισε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα των δομών ασφάλισης και περίθαλψης». Τη βουλευτή Ιωαννίνων συνόδευσαν ο συντονιστής της Οργάνωσης Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου και ο υπεύθυνος της Θεματικής Υγείας στο Νομό Ιωαννίνων Δημήτρης Τζιάλλας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, μίλησε για «λανθασμένη χωροθέτηση μακριά από το κέντρο της πόλης». «Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία καταβάλει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια αν και υπάρχουν ιδιόκτητα κτήρια στο κέντρο» τονίζεται. 

Συζήτηση έγινε και για την τοποθέτηση ακριβοπληρωμένων στελεχών, με μισθούς που αγγίζουν τα 8.000 ευρώ το μήνα. Η κα Τζούφη σημείωσε πως πρόκειται για θέμα που αναδείχθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να δώσει πειστικές απαντήσεις. «Φαινόμενα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος καταγράφονται και στην περίπτωση της συγκρότησης αντιπαραγωγικών υπηρεσιών, ψηφιακών εφαρμογών που αυξάνουν το κόστος συναλλαγής και τη γραφειοκρατία, όπως και η τηλεφωνική υπηρεσία του 1555 με τους 1.300 (!) υπαλλήλους που απλά παραπέμπει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ» αναφέρει.

Η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων επιβεβαίωσε «την άμεση ανάγκη για προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού ώστε το ‘πρώην ΙΚΑ’ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Ενδεικτικό είναι πως την προηγούμενη χρονιά εξυπηρέτησε περισσότερους από 63.000 ασθενείς. Σήμερα, το κέντρο υγείας της πόλης στερείται πολλών και κρίσιμων ειδικοτήτων, ενώ οι υπηρετούντες γιατροί καλούνται συχνά να καλύψουν ανάγκες και στα νοσοκομεία της περιοχής» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back