ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SEAT και Ducati: μία παράλληλη πορεία

Εικόνα του άρθρου SEAT και Ducati: μία παράλληλη πορεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2017, 17:31
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συνολικά 150 χρόνια ιστορίας, κοινή παράδοση, πάθος για σχεδίαση, καινοτομία και πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν. Αυτές οι δύο μάρκες του Ευρωπαϊκού νότου, η SEAT (Βαρκελώνη) και η Ducati (Μπολόνια), ενισχύουν τους δεσμούς τους με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, όπου το Leon CUPRA, το πιο ισχυρό μοντέλο της ισπανικής μάρκας είναι το επίσημο αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας στους 18 αγώνες του θεσμού.

Θεματοφύλακες των ορόσημων που καθόρισαν τις επιτυχίες των δύο μαρκών, οι Isidre López και Livio Lodi, υπεύθυνοι για τις ιστορικές συλλογές SEAT και DUCATI αντίστοιχα 

Από το «Popemobile» στον Casey Stoner: H SEAT και η Ducati έχουν δύο μοναδικές συλλογές που κρατούν την παράδοση τους ζωντανή. Στο κτίριο Α122 του παλαιού εργοστασίου της SEAT φιλοξενούνται 263 οχήματα, μεταξύ των οποίων αγωνιστικά οχήματα καθώς και διάφορα άλλα οχήματα ορόσημα που καταγράφουν την ιστορία της Ισπανίας, από το 600 που έβαλε τη χώρα στους τροχούς, μέχρι το θρυλικό «Popemobile», ένα ειδικά μετασκευασμένο όχημα για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ισπανία το 1982. 

Το μουσείο της Ducati στη Μπολόνια αντίστοιχα φιλοξενεί εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, όπως το 125 Desmo GP, τη πρώτη αγωνιστική μηχανή και το Desmosedici GP07 με το οποίο ο Casey Stoner κέρδισε το World Championship το 2007.

Στο πόντιουμ: Εκτός από τη σχεδίαση και την κατασκευή αυτοκινήτων και μηχανών με «ψυχή», οι δύο εταιρείες έχουν μία επιτυχημένη πορεία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 1970, η SEAT Sport έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Τουρισμού (2008 και 2009), πάνω από 25 τίτλους πρωταθλημάτων ράλι και έχει διοργανώσει επιτυχημένα ενιαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. 

Η Ducati αγωνίζεται στο MotoGP για 14 χρόνια, κερδίζοντας 33 αγώνες και 24 αγωνιστικές σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, κατακτώντας 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και είναι παρούσα σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Το 2007, η ομάδα της Ducati κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τον Αυστραλό αναβάτη Casey Stoner.  

Από το Montjuïc στο Montecarlo: Και οι δύο εταιρείες διατηρούν στην κατοχή τους τα οχήματα που διαγωνίστηκαν σε θρυλικούς αγώνες: το SEAT 124 Group 4 που τερμάτισε πρώτο και ανέβηκε στο βάθρο του αξέχαστου Montecarlo Rally 1977 ενώ η Ducati την 900 που κέρδισε τον αγώνα 24 ωρών του  Montjuïc το 1980, τον πιο εξαντλητικό αστικό αγώνα στην ιστορία του μοτοσυκλετικού αθλητισμού.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back