Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σε ποιον ανήκει ο ΠΑΣ;»

Εικόνα του άρθρου «Σε ποιον ανήκει ο ΠΑΣ;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2021, 13:15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ και πλείστων όσων ομάδων κατά καιρούς, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξης Κούγιας, έθεσε ζήτημα ιδιοκτησίας του ΠΑΣ.

Ο κ. Κούγιας, ο οποίος κινητοποιήθηκε λίγο πριν τα τελευταία ματς της περιόδου που θα κρίνουν αν η ομάδα του θα υποβιβαστεί, είπε εν ολίγοις ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανήκει στον Γιώργο Χριστοβασίλη και ότι ουσιαστικά, υπάρχει θέμα με τη μετοχική σύνθεση του ΠΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ ενέπλεξε τον επιχειρηματία Κώστα Αυδή, ο οποίος έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων παλιότερα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κούγια, « ΠΑΣ μεταβιβάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς να γίνει έλεγχος ή να δημοσιοποιηθεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Κούγιας ήταν εξαιρετικά λεπτομερής σε όσα ανέφερε σχετικά με τη μεταπώληση. Είπε μεταξύ άλλων ότι «στις 22/2/2015 οι μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα μεταβιβάστηκαν, με τη διαμεσολάβηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη, στον Γιάννη και Κωνσταντίνο Αυδή, αντιπροσώπους του Συγγελίδη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στην εταιρεία συμβολαιογραφείου Αργυρίου, Αθανασίου και Ελένης Μπράγιου που εδρεύει στην οδό Πανεπιστημίου 56 στην Αθήνα. Μεταβιβάστηκαν με δυο συμβόλαια στον Κωνσταντίνο Αυδή και στο γιο του Γιάννη Αυδή 153.189 μετοχές από τον Γεώργιο Χριστοβασίλη χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, ο οποίος ουσιαστικά από εκείνη την ημέρα και μετά ήταν εικονικό πρόσωπο».

Ωστόσο, είπε και το εξής διφορούμενο: «Εγώ όλα αυτά τα έχω καταγγείλει εγγράφως την ημέρα που προανήγγειλα τη συνέντευξη 28 Απριλίου 2021, γιατί εγώ δεν γνωρίζω αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα. Έχω συμβόλαιο γιατί υπάρχει συμβόλαιο, αλλά δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσω».

Γι αυτό, προσκάλεσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διερευνήσει το θέμα, ως αρμόδια.

Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back