ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σε ποια μέρη του κόσμου θα δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές κεμπάπ

Εικόνα του άρθρου Σε ποια μέρη του κόσμου θα δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές κεμπάπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2023, 17:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εξετάζοντας τις γνώμες πολλών χρηστών σε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το καλό φαγητό και τις ιδιαίτερες γεύσεις, αντλήσαμε διάφορες απόψεις σχετικά με το πού μπορεί να γευτεί κάνεις το καλύτερο κεμπάπ  https://roussis.com.gr/product/%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%80/  και ribeye, ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Τουρκία

Η Τουρκία φημίζεται για το ντονέρ κεμπάπ της, το οποίο αποτελείται από ψητό κρέας που κόβεται σε λεπτές φέτες και σερβίρεται σε ροδέλες ή μέσα σε πίτα. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε ντόνερ κεμπάπ, με πολλούς πλανόδιους πωλητές και εστιατόρια να προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές εκδοχές του κλασικού πιάτου.

Ιράν

Το Ιράν είναι γνωστό για το chelo kebab, το οποίο αποτελείται από ψητό κρέας που σερβίρεται με ρύζι σαφράν και ψητές ντομάτες. Το κρέας μπορεί να γίνει με αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο και συνήθως μαρινάρεται σε μείγμα μπαχαρικών, γιαουρτιού και χυμό λεμονιού.

Πακιστάν 

Στο Πακιστάν θα βρείτε το φημισμένο σεκ κεμπάπ, το οποίο αποτελείται από καρυκευμένο κιμά, πλάθεται σε μακρόστενα σχήματα και ψήνεται σε σουβλάκια. Το κρέας μπορεί να γίνει με βοδινό, αρνί ή κοτόπουλο και συνήθως σερβίρεται με ψωμί naan και τσάτνεϊ.

Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα βρείτε το γνωστό σουβλάκι, το οποίο αποτελείται από μαριναρισμένο κρέας (συνήθως χοιρινό ή κοτόπουλο) που ψήνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται σκέτο η με πίτα, ντομάτες, κρεμμύδια και τζατζίκι. Το σουβλάκι είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό street food και το απολαμβάνουν όλοι οι ντόπιοι και οι τουρίστες. Στην ελληνική κουζίνα, το μοσχαρίσιο κεμπάπ ribeye https://roussis.com.gr/product/rib-eye-entrecote-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BF/ μαρινάρεται συχνά σε μείγμα ελαιόλαδου, χυμού λεμονιού, σκόρδου, ρίγανης και άλλων μπαχαρικών πριν ψηθεί στην σχάρα.

Το καλύτερο μέρος για να γευτείτε διάφορες συνταγές και ψησίματα ribeye, εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και γούστα. Ωστόσο, ορισμένοι δημοφιλείς προορισμοί για μια εξαιρετική μπριζόλα περιλαμβάνουν την Αργεντινή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Όταν αγοράζετε κεμπάπ και ribeye, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε φρέσκο και υψηλής ποιότητας κρέας. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για το πώς να ελέγχετε την ποιότητα του κρέατος:

Χρώμα: Ψάξτε για κρέας που έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Για το ribeye, θα πρέπει να έχει ένα μαρμάρινο λευκό λίπος σε όλο το κρέας. Αποφύγετε το κρέας που έχει καστανή ή γκριζωπή απόχρωση γιατί αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι παλιό.

Οσμή: Το φρέσκο κρέας πρέπει να έχει μια ουδέτερη, ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά. Αν το κρέας έχει ξινή ή δυσάρεστη οσμή, μάλλον θα χαλάσει.

Υφή: Το φρέσκο κρέας πρέπει να είναι σφιχτό στην αφή και να μην έχει την αίσθηση στο χέρι ότι είναι γλοιώδες ή κολλώδες. Όταν πιέζετε το κρέας, αυτό πρέπει να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα.

Ημερομηνία λήξης: Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία ή ρωτήστε τον κρεοπώλη πότε κόπηκε το κρέας. Είναι καλύτερο να αγοράζετε κρέας που έχει μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης, αλλά φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε πριν λήξει.

Πηγή: Προσπαθήστε να αγοράσετε κρέας από μια αξιόπιστη πηγή, όπως ένα κρεοπωλείο που εμπιστεύεστε ή ένα παντοπωλείο που διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ρωτήστε την προέλευση του κρέατος και πως έχει συντηρηθεί.

Όταν αγοράζετε κεμπάπ, είναι επίσης σημαντικό να το ελέγχετε για τυχόν πρόσθετα συστατικά, όπως συντηρητικά. Αναζητήστε κεμπάπ που παρασκευάζεται με υψηλής ποιότητας, φρέσκο κρέας και ελάχιστα πρόσθετα.

Τέλος, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις αυτές σας και έχοντας επίγνωση της ποιότητας και της πηγής του κρέατος, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε φρέσκο και νόστιμο κεμπάπ και ribeye.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back