tc1
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας

Εικόνα του άρθρου Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2024, 20:16
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ένα σχεδόν εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  δεκαοκτώ (18).

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να τη χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Νωρίτερα εκδόθηκε και νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία ώστε να απομακρυνθούν προς Πύργο.

Το 112 απέστειλε έντεκα μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας.

Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

Τραγικό τέλος είχε ένας 55χρονος στην Μυρτιά Ηλείας όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατέρρευσε και διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Πύργου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας κλήθηκε να βοηθήσει σε παρακείμενη πυρκαγιά και κατά μία εκδοχή υπέστη αναρρόφηση.

Βλάβη στο 112

Προσωρινή βλάβη υπέστη η υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε πριν λίγο και η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της βλάβης ζητήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα προειδοποιητικά μηνύματα προς κατοίκους περιοχών σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία που αφορούσαν απομακρύνσεις από οικισμούς που είναι κοντά σε πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα/Χ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back