Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε διαβούλευση οι νέες τροποποιήσεις του πτωχευτικού κώδικα

Εικόνα του άρθρου Σε διαβούλευση οι νέες τροποποιήσεις του πτωχευτικού κώδικα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2016, 11:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέθηκε από από χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου το απόγευμα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 27η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14 :00 μ.μ.

Αναλυτικότερα, με το νομοσχέδιο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να κηρυχθεί μια εταιρεία σε πτώχευση ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στον τρόπο που θα «μπλοκάρονται» οι δόλιες πτωχεύσεις αλλά και στο ότι θα αποβάλλονται από την εταιρεία οι δύστροποι μεγαλομέτοχοι. 

Επίσης προβλέπονται fast track πτωχεύσεις και ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά στα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και ιδιώτες πιστωτές. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι με την «καινοτομία» της εκχώρησης ανακριτικών αρμοδιοτήτων στους λεγόμενους εισηγητές των πτωχεύσεων ανοίγει ένας κύκλος ερευνών για τις υπό χρεοκοπία επιχειρήσεις, ο οποίος θα κλείνει ενδεχομένως σε κάποιο εισαγγελικό γραφείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back