ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σαπφώ καταστερωμένη, ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι» με τη Ρηνιώ Κυριαζή

Εικόνα του άρθρου «Σαπφώ καταστερωμένη, ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι» με τη Ρηνιώ Κυριαζή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2023, 15:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Σαπφώ καταστερωμένη, ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια περιπλάνηση στα αστέρια με οδηγό τη Σαπφώ σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Η Ρηνιώ Κυριαζή κρατάει το νήμα της ιστορίας μιας γυναίκας και αφηγείται τις φάσεις της ζωής της.  Ο κύκλος της ζωής ξετυλίγεται μέσα από τις φάσεις της Σελήνης, από τη νέα Σελήνη που αυξάνει ως την Πανσέληνο και πάλι πίσω, στη Σελήνη που σβήνει.

«Τα ποιήματα της Σαπφώς συνθέτουν μια ιδιαίτερη δραματουργία και θέτουν ερωτήσεις για το χρόνο, το χώρο, το φθαρτό και το άφθαρτο, την τέχνη και την επιστήμη, τον έρωτα» επισημαίνεται.

Ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει στο πιάνο, ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά, η Ρηνιώ Κυριαζή τραγουδάει και αφηγείται.

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Ρηνιώς Κυριαζή.

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα γίνει αστροπαρατήρηση μέσω τηλεσκοπίου από το Planetarium On The Go.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back