ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σ. Αραβία και Ρωσία παρατείνουν τη μείωση παραγωγής

Εικόνα του άρθρου Σ. Αραβία και Ρωσία παρατείνουν τη μείωση παραγωγής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2023, 13:04
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή, με στόχο την έκτη εβδομάδα κερδών τους, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, ο δεύτερος και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αργού στον κόσμο, δεσμεύτηκαν να μειώσουν την παραγωγή μέχρι τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής η τιμή των futures του μπρεντ κατέγραφε αύξηση 0,1%, στα 85,24 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν 0,2%, στα 81,72 δολάρια. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες το μπρεντ έχει ενισχυθεί κατά 15,4% και το αμερικανικό αργό κατά 18,2%.

Η Σαουδική Αραβία παρέτεινε την Πέμπτη την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η Ρωσία θα μειώσει επίσης τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλεξάντερ Νόβακ.

Η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να τροποποιήσει τις συνολικές περικοπές της παραγωγής πετρελαίου κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή, δήλωσαν πηγές στο Reuters. Ωστόσο, η παράταση των μειώσεων της Σαουδικής Αραβίας και τα σχόλια της Ρωσίας ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την προσφορά, στηρίζοντας τις τιμές.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back