ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέες προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Νέες προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/02/2024, 12:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Πέμπτη τις δυτικές χώρες ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αν στείλουν τα δικά τους στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα διαθέτει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.

Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του με μια σειρά αναφορών στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ή στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί. 

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία ότι η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και άφησε να εννοηθεί ότι οι δυτικοί ηγέτες δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμιξή τους σε αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος είπε κάποια στιγμή ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα διακινδύνευαν πυρηνικό πόλεμο αν έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, λίγες ημέρες μετά την υπαινιγμό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ενδεχόμενο αυτό, προκαλώντας διάφορους άλλους δυτικούς ηγέτες να μιλήσουν εναντίον της ιδέας.

«(Τα δυτικά έθνη) πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;!», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, ο οποίος μιλούσε ενόψει των προεδρικών εκλογών της 15ης-17ης Μαρτίου, όταν είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί για άλλη μια εξαετή θητεία, επαίνεσε το τεράστιο εκσυγχρονισμένο, όπως είπε, πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένος για τους κινδύνους μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back