ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από παραλίες

Εικόνα του άρθρου Ρόδος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από παραλίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2023, 20:51
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη Στρατού Ξηράς, ενώ σπεύδει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.


Νωρίτερα εντολή για νέες εκκενώσεις οικισμών της Ρόδου εξέδωσαν οι αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς η πυρκαγιά που κατακαίει εκτάσεις στο κέντρο του νησιού παραμένει ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα. 

Κάτοικοι και επισκέπτες στο Ασκληπιείο και στο Κιοτάρι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους και τα ξενοδοχεία, ενώ νωρίτερα το ίδιο είχε γίνει στα Λαέρμα και τον Πυλώνα. 

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ εξαιτίας της πυρκαγιάς, διότι βρίσκεται κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, και συνεπώς τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ΘΗΣ Νότιας Ρόδου. 

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, είπε αναφορικά με την πυρκαγιά στη Ρόδο ότι αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Ανέφερε πως το ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα, Κιοτάρι και ότι εκεί επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Για την Κυριακή 23 Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει βαθμό επικινδυνότητας 5 για πυρκαγιές στη Ρόδο, όπως επίσης στην Αττική και άλλες 4 περιφέρειες. Ο βαθμός 5 σημαίνει ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος για φωτιές και κατάσταση συναγερμού των αρχών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Euronews. Φωτογραφία: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ρόδου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back