ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ρεύμα: Και χρωματιστά τιμολόγια, αλλά και μικρότερης διάρκειας

Εικόνα του άρθρου Ρεύμα: Και χρωματιστά τιμολόγια, αλλά και μικρότερης διάρκειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 15:22
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενώ τα «χρωματιστά» τιμολόγια μπέρδεψαν αρκετά τους καταναλωτές, έρχεται τώρα μια κίνηση που φιλοδοξεί να είναι διορθωτική:

Θα επιτρέπονται σταθερά ή κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος διάρκειας με συμβόλαια διάρκειας μικρότερης από ένα χρόνο αλλά τουλάχιστον για έξι μήνες.

Τα χρώματα θα είναι ίδια με τα δωδεκάμηνα συμβόλαια και τα μικτά προϊόντα (σταθερά για ένα διάστημα, κυμαινόμενα στη συνέχεια) επισημαίνονται ως κίτρινα και δεν επιτρέπεται σε αυτά η εφαρμογή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.

Τις σχετικές διευκρινίσεις έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, σε συνέχεια πρόσφατης σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η Αρχή αναφέρει ότι «για την άσκηση της εποπτικής της αρμοδιότητας, κατά τρόπο ομοιόμορφο και ισότιμο, ώστε να διασφαλίζονται αποτελεσματικά τα συμφέροντα των καταναλωτών, αλλά και να προωθείται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά προμήθειας», ζήτησε την παροχή διευκρινίσεων ως προς την ελάχιστη διάρκεια σύμβασης των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα για το εφεξής επιτρεπτό της διάθεσης προϊόντων με διάρκεια σύμβασης μικρότερη του έτους, καθώς και για τη χρωματική τους σήμανση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back