Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Rapid test στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Rapid test στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2021, 12:22
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου και από τις 9.00 μέχρι τις 14.00, θα γίνονται τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 (rapid test) στον εξωτερικό χώρο της Φοιτητικής Λέσχης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η προσέλευση του προσωπικού θα γίνεται ελεύθερα. Όσοι προσέρχονται, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., ενώ θα ειδοποιηθούν για τα αποτελέσματα με μήνυμα στο κινητό τους. Υπογραμμίζεται ότι τυχόν θετικά κρούσματα που θα προκύψουν από τον έλεγχο, θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για τελική επιβεβαίωση.

«Σκοπός της δράσης είναι η προστασία όλων μέσω: α) της διακοπής αλυσίδων μετάδοσης, β) της έγκαιρης πρόβλεψης, και γ) της ανίχνευσης της αντικειμενικής ασυμπτωματικής διασποράς. Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστικής σημασίας για τους ίδιους και την προστασία τους, για τους ευπαθείς αγαπημένους τους, για το σύνολο της χώρας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα αποφυγής ενός τρίτου σκληρού κύματος της πανδημίας στη χώρα» σημειώνει το πανεπιστήμιο.

Υπενυθμίζεται ότι πρέπει να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα, οι εξής: Φοιτητές-τριες του τελευταίου έτους των σχολών Επιστημών Υγείας, που πραγματοποιούν κλινικές ασκήσεις,  όπως επίσης και μεταπτυχιακοί και φοιτητές του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα και σχολές, που κάνουν πρακτική άσκηση με φυσική παρουσία από 10.5.2021, φοιτητές του πέμπτου και έκτου έτους, καθώς και επί πτυχίω της Ιατρικής που κάνουν κλινικές, φοιτητές του τελευταίου έτους και επί πτυχίω και μεταπτυχιακοί που έχουν εργαστήρια. Συμπεριλαμβάνονται τα εργαστήρια στα τμήματα Μουσικών Σπουδών, εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και νέων εφαρμογών και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ασκήσεις πεδίου και ασκήσεις υπαίθρου.

Επίσης: Φοιτητές-τριες του τέταρτου και πέμπτου έτους στο Πολυτεχνείο που πραγματοποιούν ασκήσεις, και μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού, μέλη ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι κ.λπ.  

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα και έως 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας προσέλευσης των υπόχρεων στους χώρους διεξαγωγής των ανωτέρω

αναφερόμενων ασκήσεων. Ειδικώς, την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της παρούσας, ο διαγνωστικός έλεγχος δύναται να διενεργηθεί μέχρι 22 Μαΐου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back