Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυρσινέλλα, Σμύρνης, Ακαδημίας: μεγαλύτερα πεζοδρόμια

Εικόνα του άρθρου Πυρσινέλλα, Σμύρνης, Ακαδημίας: μεγαλύτερα πεζοδρόμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2022, 19:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη σύμβαση του έργου για την αναβάθμιση των οδών Πυρσινέλλα, Σμύρνης, Νεοφύτου Δούκα και Ακαδημίας, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, προχώρησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η εταιρία «Τεχνικά Έργα Α.Ε.» με κόστος σύμβασης 353.592 ευρώ (με ΦΠΑ).

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων, στην ασφαλή κίνηση των πεζών μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και στην ασφαλή μετακίνηση των ΑμεΑ. Ο όλος σχεδιασμός στηρίχτηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που, σε συνδυασμό με άλλα έργα, θα αλλάξει το κέντρο των Ιωαννίνων, θα αμβλύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες και σύγχρονες υποδομές για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος. Ένα από τα έργα που σχεδιάζονται στην ίδια περιοχή, είναι ο μεγάλος κόμβος στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα, Δωδώνης και Ναπ. Ζέρβα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί παλιότερα, στην οδό Πυρσινέλλα, τα πεζοδρόμια θα γίνουν μεγαλύτερα, ενώ η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο στη μία πλευρά του δρόμου. Η στενή οδός Σμύρνης ορίζεται ως «ήπιας κυκλοφορίας». Λόγω της στενότητας της οδού και της πεζοδρόμησής της δεν είναι δυνατή η κατασκευής θέσεων στάθμευσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου. 

Στην οδό Νεοφ. Δούκα, με τα πεζοδρόμια να μεγαλώνουν, δεν θα υπάρχει καμία θέση στάθμευσης.

Το ίδιο και στην οδό Ακαδημίας (από τη Ναπ. Ζέρβα μέχρι την οδό Αράπη) –θα δημιουργηθούν μόνο τρεις θέσεις στάθμευσης στην περιοχή διαπλάτυνσής της, περίπου 35 μ. από την αρχή της.

ΣΧΟΛΙΑ
Janardi
Στην οδό Πυρσινελα ποια μεριά θα ευνοηθεί; Πάντως όποιος έχει καφέ θα τρίβει τα χέρια του. Πόσες θέσεις παρκαρισματος θα χαθούν με όλες αυτές τις ρυθμίσεις; Το έχουν υπολογίσει; Οποιος έχει ιδιωτικό παργινγκ θα τρίβει τα χέρια του. Προφανώς οι στενοί δρόμοι χρειάζονται βελτίωση, να υπάρχει βατότητα οχημάτων και πεζών. Αλλά πεζόδρομοι από όπου διέρχονται οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν είναι πεζόδρομοι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3