Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πυροσβέστες καταγγέλλουν διώξεις

Εικόνα του άρθρου Πυροσβέστες καταγγέλλουν διώξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 19:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εκεί, η Ένωση αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια πυροσβέστες απειλούνται με ποινές απόταξης και καλούνται συχνά σε ΕΔΕ, εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης.

Την επιστολή τους κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει μεταξύ άλλων πως « οι διώξεις οφείλονται στη συνδικαλιστική δράση των πυροσβεστών, μέσω της οποίας διεκδικούν την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου» και ερωτά εάν «ισχύουν ακόμη οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες και εάν είναι αποδεκτό ο συνδικαλισμός να εκφοβίζεται και να διώκεται, θυμίζοντας άλλες εποχές».

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων θέτει επίσης το ζήτημα της μείωσης των οργανικών θέσεων στα Γιάννενα και τονίζει πως τα οργανικά κενά δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας και «θέτουν εμπόδια στην προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής». Ζητάει την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενόψει ειδικά της καλοκαιρινής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back