ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Μάχη σε τρία μέτωπα

Εικόνα του άρθρου Πυρκαγιές: Μάχη σε τρία μέτωπα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2023, 16:06
ΕΛΛΑΔΑ

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές. Η πιο δύσκολη κατάσταση είναι στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά κινείται προς Μαγούλα, Μάνδρα και Ελευσίνα. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Καλύτερη είναι η εικόνα σε Κουβαρά και Καλύβια μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Λαγονήσι, ενώ οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί.

Η Γαλλία και η Ιταλία στέλνουν τέσσερα canadair, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς «μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back