ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς το bar σου θα καθιερωθεί στις καρδιές των πελατών

Εικόνα του άρθρου Πώς το bar σου θα καθιερωθεί στις καρδιές των πελατών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2023, 09:43
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η νυχτερινή ζωή, είναι ίσως, ο πιο ανταγωνιστικός τομέας της εστίασης. Τα bar και τα club, ανάμεσα στα οποία έχουν να διαλέξουν οι πελάτες, είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να κάνεις το δικό σου να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Διαδικτυακή παρουσία

Ένα website είναι απαραίτητο. Πολλοί πελάτες πριν αποφασίσουν να επισκεφθούν ένα μαγαζί, θα το αναζητήσουν στο internet. Μια καλοσχεδιασμένη σελίδα, που θα παρουσιάζει το menu, φωτογραφίες του χώρου και τα events που οργανώνεις στο μαγαζί, είναι πάντα χρήσιμη. Σημασία έχουν και οι κριτικές, που πολλοί πελάτες τις συμβουλεύονται. Όσο περισσότερες καλές κριτικές παίρνεις, τόσο θα αυξάνεται το κοινό σου. Φυσικά, πρέπει να επενδύσεις και στα social media, φτιάχνοντας σελίδες και προφίλ με τις προσφορές και τις υπηρεσίες σου.

Παρουσία στους χάρτες

Η παρουσία στο Google maps είναι κομβική, για να βρουν το μαγαζί σου νέοι πελάτες, ειδικά, δεν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο. Αν το κατάστημα εμφανίζεται στο Google maps είναι πιθανότερο να το βρει κάποιος, κάνοντας ένα γενικό search για bar στην περιοχή σου.

Παιχνίδια

Ένας καλός τρόπος να κάνεις την επιχείρηση σου να ξεχωρίσει, είναι να προσφέρεις δραστηριότητες, όπως κάποια επιτραπέζια παιχνίδια (π.χ. taboo). Έτσι, θα μπορέσεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των πελατών, οι οποίοι πιθανώς θα σε προτείνουν και στους φίλους τους. Αν δώσεις την ευκαιρία στους πελάτες σου, να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να σπάσουν την ρουτίνα τους, σίγουρα θα μπει το μαγαζί στην καρδιά τους.

Καλή εξυπηρέτηση

Προφανώς και πρέπει το σέρβις να είναι άψογο για να διατηρήσεις τους πελάτες σου και να φτιάξεις ένα πιστό πελατολόγιο. Ένα πρόγραμμα παραγγελιοληψίας είναι αναγκαίο, προκειμένου να αυξήσεις την ταχύτητα και την αποδοτικότητα του σέρβις. Μειώνοντας τα λάθη, θα μειώσεις και τις αποτυχίες. Δεν νοείται σύγχρονη επιχείρηση στον τομέα της εστίασης, που να μην διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραγγελιών. Technology is your friend!

Ζωντανή μουσική

Η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος, για να τραβήξεις τα βλέμματα των περαστικών και να προσελκύσεις νέους πελάτες. Ο συνδυασμός της ζωντανής μουσικής και του ποτού είναι απολαυστικός. Δώσε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες της περιοχής σου, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο. Σίγουρα, οι εισπράξεις σε μια βραδιά μουσικής – ιδιαίτερα αν την έχεις διαφημίσει- θα είναι μεγάλες.

Ξεχωριστή ποικιλία

Δεν χρειάζεται να προσφέρεις μόνο τις κλασικές μπύρες και ποτά, τα οποία τα βρίσκεις παντού. Μπορείς να ψάξεις και να επενδύσεις σε μοναστηριακές μπύρες και ποικιλίες λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα. Ένα ξεχωριστό menu, είναι κάτι που θα διαχωρίσει το bar σου από τα υπόλοιπα.

Είναι σημαντικό να δώσεις στο bar κάτι το διαφορετικό. Μην φοβάσαι να ξεχωρίσεις από την μάζα και να βάλεις στοιχεία από την προσωπικότητά σου.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
bar / adv / beer
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back