πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς θα χρηματοδοτηθεί το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Πώς θα χρηματοδοτηθεί το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2022, 20:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης» σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πιο συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κατάφερε να διασφαλίσει μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 (πρόγραμμα Next Generation Eu), την χρηματοδότηση στους τομείς της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και των προτάσεων του προγράμματος «Σφραγίδα Αριστείας», τις μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων.

Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 418.877,510 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις χρηματοδοτήσεις, βρίσκεται και το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου. Σημειώνεται ότι το έργο θα πρέπει να λάβει και δάνειο, λόγω των όρων των κρατικών ενιχύσεων.

Διαβάστε επίσης: Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας και με δάνειο

Όσον αφορά στη δράση «Δημιουργία - Επέκταση - Αναβάθμιση των Υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων εποπτείας ΓΓΕΚ», ο προϋπολογισμός διαμορφώνεται στα 207.417,122 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με τα απαιτούμενα χρονικά ορόσημα.

Αποδέκτες της δράσης είναι στο σύνολο 14:

Δέκα ερευνητικά κέντρα: το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης (ΕΚ ΑΘΗΝΑ), το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ" (ΕΚΕΒΕ ΑΛ.ΦΛΕΜΙΓΚ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙ ΠΑΣΤΕΡ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

Τέσσερις τεχνολογικοί φορείς: το ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Επιστήμης Θεσσαλονίκης και Μουσείο Τεχνολογίας, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε), το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Ε.Π.Π), το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3