Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα λειτουργήσει το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ

Εικόνα του άρθρου Πώς θα λειτουργήσει το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2019, 16:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στα Καρδαμίτσια το ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στα εγκαίνια.

Το ΚΔΑΠ θα φιλοξνεήσει 25 παιδιά και εφήβους και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτοεξυπηρέτησης, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου, εκπαίδευση των μελών της οικογένειας κ.α.

«Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική δομή αφού πρόκειται για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ – είναι πρώτο γιατί σχεδιάζουμε και δεύτερο – που είναι ένα ακόμη δίχτυ προστασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών που το χρειάζονται» τόνισε σχετικά σε δηλώσεις του κ. Τσουμάνης.

Θα ακολουθήσουν το δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό που εντάχθηκε στην πρόταση του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027). Στο ΚΔΑΠ θα εργάζονται επτά υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ αναμένεται ακόμα ένας οδηγός και ένας εργοθεραπευτής.

Θα λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3