Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πωγώνι χωρίς ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Πωγώνι χωρίς ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2019, 14:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης έστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας πολιτική παρέμβαση για να μπει τέλος στις πολύωρες διακοπές ρεύματος. Η επιστολή κοινοποιείται και στους βουλευτές των Ιωαννίνων.

Για το θέμα των διακοπών ρεύματος σε Πωγώνι, Κόνιτσα και Ζίτσα κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ερώτηση στη Βουλή και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα.

Στην επιστολή του, ο κ. Καψάλης αναφέρει μάλιστα ότι «υπήρξαν δημότες στα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Λάβδανης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την 24ωρη διακοπή ρεύματος. Η πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ταλαιπωρία τους μπορεί να αποβεί μοιραία».

Ο κ. Καψάλης κλείνει την επιστολή του υπογραμμίζοντας έντονα το ακριτικό στοιχείο: «Πρέπει να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών μας που επιμένουν να ‘φυλούν Θερμοπύλες’ στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου». Βέβαια, το… δικαίωμα στο ρεύμα, δεν αποτελεί ζήτημα ακριτικού ή μη Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back