Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 21-10-2021, 14:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητάει να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα σχολεία του Δήμου.

Αναφέρει μάλιστα τα κενά που υπάρχουν σε τέσσερα σχολεία της περιοχής:

  • Λύκειο Δολιανών: Καθηγητής Γαλλικών, Καθηγητής Αγγλικών, Θεολόγος, Οικονομολόγος
  • Γυμνάσιο Δολιανών: Μαθηματικός, Εργαστήρια Δεξιοτήτων
  • Γυμνάσιο Παρακαλάμου: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Καθηγητής Γαλλικών, Φυσικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Καλλιτεχνικών, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Οικιακής Οικονομίας, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
  • Γυμνάσιο Δελβινακίου: Μαθηματικός, Τεχνολογίας, Καλλιτεχνικών

Σημειωτέον ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πέρασε, από τις δηλώσεις περί «μηδενικών κενών» στην εκπαίδευση στην αρχή της σχολικής χρονιάς, σε δικαιολογίες και ευθύνες στις «άδειες των εκπαιδευτικών» για τα κενά που υπάρχουν.

«Σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρείται το πρωτοφανές φαινόμενο τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι περισσότερα από το ήδη υπάρχον» αναφέρει ο κ. Καψάλης.

Συμπληρώνει δε ότι «η πολιτεία όφειλε να κάνει αυτή την επιστροφή (σ.σ. από την καραντίνα) όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Αντ’ αυτού, τα παιδιά βρίσκονται σε τάξεις χωρίς καθηγητές με το εκπαιδευτικό κενό που προκάλεσε η πανδημία να αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για την εκπαίδευση των παιδιών μας ώστε να βγουν στην κοινωνία ως ολοκληρωμένα άτομα με εφόδια».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa